اخبار

رادیاتور های مقاوم در برابر خوردگی با پوشش نانو

رادیاتور های مقاوم در برابر خوردگی با پوشش نانو

رادیاتور های مقاوم در برابر خوردگی با پوشش نانو دارای تاییدیه تولید وارد بازار شد.

یکی از روش‌های رایج گرمایش استفاده از انواع رادیاتور است.

آب موجود در رادیاتور در سیستم موتور خانه (دیگ های شوفاژکار ) یا پکیج ها به طور مثال (پکیج های ایران رادیاتور) گرم شده و توسط پمپ و لوله‌ها به قسمت‌های مختلف ساختمان منتقل و وارد رادیاتورهای هر قسمت می‌شود.

آب گرم زمانی که گرمای خود را از دست داد، دوباره به موتورخانه هدایت می‌شود تا گرم شده و این چرخه بارها تکرار می‌شود.

رادیاتور های قدیمی

رادیاتورها از جنس مواد مختلفی همچون آلومینیم، فولاد، مس و یا چدن ساخته می‌شوند. یکی از نکات مهم در استفاده از رادیاتورها، امکان تخریب و فرسایش بدنه در اثر تماس با آب و رطوبت است.

به منظور افزایش مقاومت رادیاتور، در برابر زنگ‌زدگی و فرسایش، از پوشش‌دهی سطح استفاده می‌شود. انواع مختلفی از روش‌های پوشش‌دهی مانند پوشش‌های فسفاته یا کروماته استفاده می‌شود.

با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی و سلامت بدن، استفاده از این مواد کاهش یافته و پوشش‌های حاوی مواد دیگر مانند اکسید زیرکنیم، اکسید تیتانیم و اکسید وانادیم مورد توجه قرار گرفته است.

 

رادیاتور های جدید

از این رو محققان در یک شرکت ایرانی موفق شدند با آزمایشاتی رادیاتور های مقاوم در برابر خوردگی با پوشش نانو را به تولید برسانند.

این محققان با انجام آزمون پاشش مه نمک (Salt Spray) بر روی نمونه حاوی پوشش زیرکنیمی و پوشش فاقد «زیرکنیم» ، مقاومت به خوردگی محصول را مورد آزمایش قرار دادند.

در این آزمایشات نشان داده شد که بر اساس استاندارد ASTM D۱۶۵۴ عدم وجود زنگ‌زدگی در زیر پوشش و بر اساس استاندارد ASTM D۷۱۴ عدم وجود تاول در محل خراش، نشان‌دهنده کیفیت بهتر نمونه حاوی پوشش نانومتری زیرکنیمی است.

زیرکونیوم عنصر چهلم جدول تناوبی است. نام این عنصر از سنگ معدنی زیرکن (zircon)، مهم‌ترین منبع آن و واژه فارسی «زرگون» گرفته شده‌است که با علامت Zr نشان داده می‌شود.[۴] از بلورهای دی‌اکسید زیرکونیم در جواهرسازی برای ایجاد شبه الماس‌های بدلی که بسیار ارزانتر از الماس‌هایواقعی هستند استفاده می‌شود. رصدخانه آرما در ایرلند ستاره‌ای به نامال‌اس چهارم-۱۴ ۱۱۶ کشف کرد که سطح این عنصر در این ستاره ۱۰ هزار برابر بیشتر از سطح زیرکونیم موجود در ماه است.

 

پوشش‌های زیرکنیمی بر خلاف پوشش فسفاته و کروماته، نیازی به افزایش دما نداشته و از آب در فرایند پوشش دهی استفاده می‌شود.

همچنین امکان اعمال پوشش‌هایی با ضخامت بسیار نازک (در ابعاد نانومتری) در سطح و حصول خواصی مانند چسبندگی مناسب و مقاومت به خوردگی بیشتر امکان‌پذیر است.

کاربرد این پوشش در قطعاتی همچون رادیاتور، حائز اهمیت است. این محصول دارای گواهینامه نانو مقیاس بوده و در بازار موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA Imageتغییر تصویر